Quintana slaat met vuist op tafel: 'Ik blijf de leider van Movistar Team'

De komst van Mikel Landa verandert daar niets aan, zegt de Colombiaan.

Quintana slaat met vuist op tafel: 'Ik blijf de leider van Movistar Team'
  • Movistar Team Movistar Team
  • Mikel Landa Mikel Landa

Nairo Quintana heeft het nog één keer duidelijk gemaakt: hij is de grote leider van Movistar Team.

Dat zei de Colombiaan in de Spaanse krant El País. "Ik ben de leider van de ploeg en de leider in de aankomende Tour de France."

Mikel Landa komt bij de Spaanse armada. De Bask werd dit jaar vierde in de Tour, op een seconde van het podium. Hij leek zich tijdens de Franse koers zichtbaar af en toe in te houden. Eerder moest Landa in de Giro van 2015 ook al inhouden om Fabio Aru, kopman van Astana destijds, niet in de vernieling te rijden. "Dit kan me niet nog een keer gebeuren", zei de Bask op de tweede rustdag van de afgelopen Tour.

"Ik heb goed gesproken met Eusebio Unzué (manager van de Spaanse ploeg)", vertelt Quintana. "Iedereen zal zijn eigen koersen rijden, in Spanje of niet in Spanje."

Landa? "Dat is een welkome versterking, zeker voor een kopman als ik", antwoordt Quintana. "Ik moest vroeger naar koersen waar ik soms niet wilde zijn. Daar kan Mikel nu naartoe. Ik ga nu de koersen rijden waardoor ik in topvorm naar de Tour trek."

En die derde, Valverde? "We kunnen als drietal sterk zijn. Maar Alejandro is kopman in de Vuelta en ik in de Tour." Dat zal waarschijnlijk kopmanschap in de Giro betekenen voor Landa. Wie knecht er voor de Colombiaan in de Tour? "Dat is nog niet bekend. Maar allebei zijn ze van wereldklasse."

Foto: Cor Vos