Van der Poel: ‘De pijn aan mijn schouder viel mee’

Is de wereldbeker al binnen?

Van der Poel: ‘De pijn aan mijn schouder viel mee’

Er stond in de wereldbekercross van Koksijde wederom geen maat op Mathieu van der Poel. Zelfs een schouderblessure kon hem niet afhouden van de overwinning. De Nederlander heeft na Koksijde een voorgift van tachtig punten op nummer twee Wout Van Aert in het klassement om de wereldbeker.

Van der Poel was na afloop dan ook een tevreden man. “Ik keek al uit naar deze wedstrijd sinds de afgelasting van vorig jaar. Ik hou echt enorm veel van dit soort omlopen. Snel starten was de boodschap. Hier is het belangrijk dat je eigen lijnen kan rijden. Anderzijds is dat in het zand ook geen sinecure. Wie als eerste de zandstroken aanvat moet nieuwe sporen trekken.”

In de Superprestigecross van Boom kwam Van der Poel zaterdag hard in aanraking met een dranghek. Zijn schouder was dan ook ingetaped in Koksijde. “De pijn aan mijn schouder viel tijdens de wedstrijd aardig mee. Ik had eigenlijk meer last van de rug. Of de wereldbeker al binnen is? Dat is te vroeg, maar zonder pech moet ik er toch heel dichtbij zijn.”

 Foto: Cor Vos