Patrick van der Duin snelt naar zege Olympia's Tour

In Assen sprintte de renner van Baby-Dump Cyclingteam naar de zege.

Patrick van der Duin snelt naar zege Olympia's Tour

De eerste etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Patrick van der Duin. Na een 131 kilometer lange etappe met start en finish in Assen was de 21-jarige coureur van Baby-Dump Cyclingteam de sterkste. Pascal Eenkhoorn (BMC Development Team) werd tweede en verdedigde zijn leiderstrui. 

Met proloogwinnaar Pascal Eenkhoorn in de leiderstrui denderde het peloton over de Drentse wegen. Er stond een straffe wind en daarnaast ontbraken de typische Drentse keienstroken ook niet. Waaiervorming maakte dat het peloton helemaal uit elkaar viel en dat dertien renners in de finale om de zege mochten strijden. 

Klassementsleider Eenkhoorn was op de afspraak, maar ook zijn teamgenoot Pavel Sivakov en de Italiaan Edoardo Affini (de nummers twee en drie van de proloog) acte de presence in de kopgroep. Diverse coureurs waagden hun kans in de slotfase, maar het draaide uiteindelijk uit op een sprint. Hierin was de in Nieuw-Roden woonachtige Van der Duin de snelste voor Eenkhoorn. Marten Kooistra (SEG Racing Academy) werd derde.

De 65e Olympia's Tour blijft ook morgen in Drenthe. Op het programma staat een rit met start in Uffelte. Na twee grote rondes door het zuiden van Drenthe wordt er afgesloten met twee lokale omlopen in en om Vledder. De etappe is in totaal 126,3 kilometer lang. 

Foto: Cor Vos