Trentin van buitencategorie in Spanje, derde ritwinst voor Italiaan

Triple voor de Trentijn in Spanje.

Trentin van buitencategorie in Spanje, derde ritwinst voor Italiaan

Matteo Trentin boekte zijn derde ritzege in de Vuelta a España. De Italiaan won de sprint van een kleine groep in Tomares.

Chris Froome ging, ondanks zijn tuimelperte in rit 12, nog steeds aan de leiding van de Vuelta a España. In de dertiende etappe trok het peloton van Coín naar Tomares over bijna 200 vlakke kilometers.

Een vijftal op kop: Thomas De Gendt (Lotto Soudal) toog op pad met Alessandro De Marchi (BMC Racing Team), Arnaud Courteille (FDJ), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) en Davide Villella (Cannondale-Drapac). De Italiaanse drager van de bergtrui sprokkelde nog wat punten voor het bergklassement en liet zich daarna uitzakken.

De achtervolging werd geleid door Quick-Step Floors in dienst van Matteo Trentin, die zijn derde ritzege van deze Vuelta wilde boeken. Eerder was de Trentijn de beste in rit 4 en 10. De Gendt en De Marchi bleven als laatste renners over vooraan, de Italiaan liet zijn Vlaamse medevluchter daarna achter.

Op zeven kilometer was ook het verhaal van De Marchi over. Søren Kragh Andersen viel aan op een van de oplopende stroken in de finale, maar werd gecontroleerd door Bob Jungels. Quick-Step Floors controleerde alles en Trentin won met sprekend gemak.

Door de gaten die in de finale vielen steeg Wilco Kelderman van plaats vijf naar plek vier in het algemeen klassement. 

Foto: Cor Vos