Eindstreep: Chris Froome zet in Marseille puntjes op i

Wieler Revue blikt terug op de voorlaatste dag van de Tour de France.

Eindstreep: Chris Froome zet in Marseille puntjes op i
  • Chris Froome Chris Froome

In 'Eindstreep' blikt Wieler Revue terug op het wielernieuws van de desbetreffende Tourdag. Vandaag stelde Chris Froome zijn Tourzege veilig, ten koste van Romain Bardet en Rigoberto Uran. En Annemiek van Vleuten hield drie sterke rensters achter zich. 

Chris Froome zet in Marseille de puntjes op de i

In Marseille werd vandaag een tijdrit verreden. Eentje die uiteindelijk cruciaal bleek te zijn voor de Tour de France. Romain Bardet stortte namelijk volledig in op de heilige weg naar Notre-Dame de la Garde. Rigoberto Uran reed sterk, maar niet sterk genoeg om Froome op 27 seconden te rijden. Zodoende kon Froome zijn gele trui verdedigen. In al het klassementsgedruis was het de Pool Maciej Bodnar die uiteindelijk de snelste was op het 22,5 kilometer lange parcours in Marseille.

Annemiek van Vleuten wint La Course

Net voordat de mannen aan hun tijdrit begonnen, werd er over de straten van Marseille al een spannende koers verreden. La Course was namelijk een achtervolgingswedstrijd met een nieuw concept. Nadat Annemiek van Vleuten al knap domineerde op de Izoard, kon ze vandaag drie concurrenten achter zich laten. Zodoende wint Van Vleuten bijna een jaar na haar vreselijke val in Rio de Janeiro La Course.

Foto: Cor Vos