Van Avermaet: 'Matthews kwam er als een vliegmachine over, daar was niks aan te doen'

De olympisch kampioen werd tweede in Rodez.

Van Avermaet: 'Matthews kwam er als een vliegmachine over, daar was niks aan te doen'

Een tweede plaats voor Greg van Avermaet in Rodez. De olympisch kampioen van BMC Racing Team stuitte op het slotklimmetje op een sterkere Michael Matthews.

Voor de microfoon van Sporza deed de Belg zijn verhaal. "Michael (Matthews) was gewoon sterker. Ik deed alles wat ik moest doen op de goede manier", was Van Avermaet duidelijk.

"De aanloop was perfect", begon de olympisch kampioen zijn analyse. "Het plan was niet om Damiano Caruso mee te sturen met Lammertink, maar we hadden de koers hard gemaakt en daarna was het de juiste keuze om de aanval te neutraliseren."

Het werd een stressvolle finale in Rodez. "Oli (Naesen) trok hard door en dan was het wachten tot 200, 250 meter van de streep om aan te zetten. Ik moest uit Gilbert zijn wiel komen, maar Matthews kwam er als een vliegmachine over. Daar was niets aan te doen."

"Of ik op waarde geklopt ben? Dat sowieso", stelde Van Avermaet. "Ik wist dat Michael de gevaarlijkste man ging zijn, zeker met zijn jump in de slotmeters in Longwy nog in het geheugen. Ik heb gedaan wat ik kon doen en dat bleek niet genoeg. Daar kan ik wel vrede mee hebben."

Foto: Cor Vos