Compleet lege Fuglsang: ‘Ik zal gewoon weer starten’

Jakob Fuglsang zal nodig zijn de komende dag voor Fabio Aru. Maar hoe fit is de Deen?

Compleet lege Fuglsang: ‘Ik zal gewoon weer starten’
  • Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Fabio Aru Fabio Aru

Donderdag was voor Astana een dag met twee kanten in de Tour de France. Fabio Aru nam de leiderstrui over van Chris Froome, maar die andere kopman, Jakob Fuglsang, verloor veel tijd als gevolg van zijn blessures.

Hoe moet gisteren zijn geweest voor Fuglsang? De Deen won het Criterium du Dauphiné en was in eerste instantie aangewezen als dé absolute kopman van Astana in Frankrijk. Maar door een hardnekkige knieblessure miste Aru de Giro d'Italia, waardoor hij het kopmanschap moest delen met de Italiaan. Door het klassement van Fuglsang kan inmiddels een streep, want hij verloor in de twaalfde etappe liefst 27 minuten. De Deen kampt met breuken in het spaakbeen en zijn elleboog.

“Ik ben compleet leeg”, vertelde hij na afloop op de website van zijn ploeg. “In het eerste deel probeerde ik de anderen te volgen, maar later was het gewoon te veel voor me. Mijn blessures en de consequenties daarvan stonden me niet toe door te vechten in de strijd om het algemeen klassement. Het was een hele moeilijke dag voor me. Maar, morgen (vandaag, red.) zal ik gewoon weer starten en gaan we kijken hoe het zal zijn.”

Foto: Cor Vos