Vermeersch zegeviert in KOGA Slag om Norg

Gianni Vermeersch verslaat Jesper Asselman met een knappe sprint.

Vermeersch zegeviert in KOGA Slag om Norg

Gianni Vermeersch heeft de KOGA Slag om Norg aan zijn erelijst toegvoegd. De veldrijder, gelegenheidsrenner deze zomer van Beobank-Corendon, was in een sprint met twee sterker dan Jesper Asselman. Het podium werd gecompleteerd door Delta Cycling-renner Dennis Bakker.

De KOGA Slag om Norg, ook wel de Strade Bianche van Drenthe, werd vorig jaar gewonnen door toptalent en Nederlands beloftenkampioen Fabio Jakobsen, die ook dit jaar weer op de startlijst stond. Vandaag ontstond er al vroeg in de koers een kopgroep van drie man, met thuisrijder Gert-Jan Bosman, Justin Timmermans en de Duitser Joshua Huppertz. Het drietal zou lang standhouden, heel lang.

De kopgroep zou namelijk een voorsprong opbouwen van liefst zesenhalve minuut. Met nog een dikke dertig kilometer te gaan had de kopgroep nog een voorgift van een kleine drie minuten, maar toch bleek dat niet genoeg om uit de greep van een klein groepje te blijven op het door gravel gekenmerkte parkoers. Na een zeer spannende achtervolging wist een groep van zes, die zich in eerste instantie met elf had afgescheiden van het peloton, terug te komen aan de kop. Vermeersch, Asselman, Dennis Bakker, Jakobsen, Peter Schulting en Taco van der Hoorn konden daardoor meestrijden om de zege.

Roompot-renner Van der Hoorn probeerde als eerste weg te komen, maar dat gaatje werd gauw dichtgereden. Bakker was de volgende die probeerde los te komen uit de kopgroep. Dat lukte, maar hij kreeg wel twee sterke renners met zich mee: Asselman en Vermeersch. Die bleken té sterk en lieten Bakker in de slotkilometer achter. In de spurt was het vervolgens Vermeersch die verreweg de beste was.

Foto: Cor Vos