Eindstreep: Het wielernieuws van dinsdag 27 juni

Veel te melden over de Tour de France, maar ook een dopinggeval.

Eindstreep: Het wielernieuws van dinsdag 27 juni

Wat houdt het wielerwereldje bezig? Dit.

André Cardoso loopt tegen de EPO-lamp

Bij een out-of-competition controle op 18 juni is de Portugees André Cardoso betrapt op het gebruik van EPO. Dat meldt de UCI in een communiqué.

De renner van Trek - Segafredo is per direct voorlopig geschorst door de Internationale Wielerunie en zal derhalve ook niet aan de start van de Tour de France verschijnen. Hij was hier in eerste instantie wel voor opgeroepen door zijn ploeg.

Cardoso, die het recht heeft om zijn B-staal nog te laten onderzoeken, wordt in de Tour vervangen door de oude krijger Haimar Zubeldia. De veertig jaar oude Spanjaard begint op 1 juli aan zijn zestiende Tour de France.

Quick-Step Floors maakt startlijst Tour de France compleet

Quick-Step Floors heeft als laatste ploeg haar selectie voor de Tour de France ingeleverd. Daarmee de renners die in de 104de Tour gaan strijden om de eeuwige roem bekend.

Quick-Step heeft met Marcel Kittel een zeer sterke sprinter. Daarnaast krijgt Daniel Martin de vrijheid om voor het klassement en een paar ritzeges te koersen. Philippe Gilbert wordt op de afspraak verwacht in de heuvelachtige ritten. 

De volledige deelnemerslijst checken? Dat kan hier.

Voor de materiaalfreaks

Speciaal voor de Nederlandse baanwielrenners die op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo om eremetaal strijden wordt er door de KNWU, KOGA en TU Delft gewerkt aan een lichte en aerodynamische fiets die rekening houdt met de individuele verschillen tussen renners.

Hoe dit precies zit? Dat leest je hier.

Voorbeschouwingen

Vandaag brachten bespraken we in onze parkoersvoorbeschouwing de loodzware derde week. Daarnaast blikten we ook alvast vooruit op de strijd om de bolletjestrui.

De dag van morgen

We blijven vooruitblikken op La Grande Boucle. Wie zijn de voornaamste kandidaten voor de witte trui? Je leest het morgen.

Foto: Cor Vos