Chaves over rentree na blessure: 'Zo blij dat ik terug ben'

Knieproblemen hielden de Colombiaan uit de strijd.

Chaves over rentree na blessure: 'Zo blij dat ik terug ben'

Esteban Chaves keerde deze week terug in actie in het Critérium du Dauphiné en was daar enorm blij mee.

"Ja, ik ben echt heel blij om terug te zijn", vertelde Chavito aan Cyclingnews in de Franse rittenkoers. "Ik heb niet gekoerst sinds februari, in Europa reed ik zelfs niet sinds oktober." De laatste wedstrijd die Chaves reed in Europa, was de Ronde van Lombardije die hij won.

"Het is dus wel emotioneel om weer in actie te komen. Ook heb ik nog nauwelijks in Frankrijk gekoerst in mijn carrière", erkent de renner van Orica-Scott. "Ik reed nog nooit in Parijs-Nice, de Dauphiné of de Tour. Dus het is sowieso een goede ervaring."

Na podiumplaatsen in zowel de Giro als de Vuelta vorig jaar gaat Chaves nu voor een goede klassering in de Tour de France. Een blessure gooide roet in het eten wat betreft de voorbereiding. "Een kleine blessure, niet heel serieus. Maar ik moest een aantal weken van de fiets. Sinds april ben ik aan het herstellen." 

In de eerste twee ritten kon de Colombiaan makkelijk mee, maar hoe is het met zijn vorm? "Dat is de grote vraag. We weten na de Dauphiné meer. We zullen altijd positief blijven."

Foto: Cor Vos