Nibali kwaad op Dumoulin: 'Nog nooit zo opgefokt geweest'

De Italiaan vindt dat Tom Dumoulin wat minder woorden mag hebben.

Nibali kwaad op Dumoulin: 'Nog nooit zo opgefokt geweest'

Vincenzo Nibali heeft zich na afloop van de achttiende etappe kwaad gemaakt op Tom Dumoulin.

De Nederlandse roze trui zei na de aankomst op Ortisei/St. Ulrich dat hij graag de Italiaan en Nairo Quintana hun podiumplek zou zien verliezen. "Heeft hij dat echt gezegd?" vroeg Nibali zich af tegenover Gazzetta Dello Sport.

"Het kan me niet schelen wat hij denkt, Tom kan maar beter opletten want hij kan zelf ook zomaar zijn podiumplaats verliezen", was het relaas van de Haai van de Straat van Messina. "Ik ben nog nooit zo opgefokt geweest. Hij moet met beide benen op de grond leren staan. Het zou beter zijn als Dumoulin pas ging praten wanneer hij het roze naar Milaan heeft gebracht, zeker niet nu."

De etappe verliep niet zoals verwacht voor de Siciliaan, die in Bormio nog de etappe won. "Tom is sterk en daarvoor moeten we hem complimenten geven. Maar hij heeft geluk gehad, want de tactiek van Movistar en die van ons was de perfecte tactiek. Hij kon alleen maar terugkeren door het slappe parkoers", klinkt het bij een getergde Nibali.

"Dat wij niet antwoordden op de aanvallen van Pinot en Pozzovivo? Wat kan hem dat interesseren? Hij moet niet denken dat we hem in een karretje naar Milaan rijden en zomaar de hand reiken."

Foto: Cor Vos