Nibali vierde met slotweek voor de boeg: 'De rest is gewoon beter'

De Siciliaan is onder de indruk van Tom Dumoulin.

Nibali vierde met slotweek voor de boeg: 'De rest is gewoon beter'

Vincenzo Nibali staat met nog zes ritten te gaan vierde in de Giro d'Italia. De achterstand op Tom Dumoulin baart de Italiaan zorgen.

Dat stelde hij tegen Cyclingnews. "Mijn benen voelden goed aan, dus probeerde ik het een keer", stelde hij na afloop van de vijftiende etappe. Op het klimmetje naar Bergamo Alta besloot de Siciliaan de concurrentie te testen.

"Bergamo Alta is daar geschikt voor, dus ik moest wel gaan", verklaarde Nibali. "Maar mijn concurrenten lieten me niet rijden. Toch ben ik blij dat ik het probeerde."

Met het ingaan van de befaamde slotweek is de achterstand van Nibali op roze trui Tom Dumoulin 3 minuten en 40 seconden. "Ik verloor tijd op Oropa en was daardoor teleurgesteld. Maar wat kan ik eraan doen? Ik kan niet klagen over mijn vorm, want die is goed."

De Italiaan vindt de concurrentie vooral heel sterk. "Sommigen zijn gewoon sterker dan ik. Ik betaalde tot nu toe steeds de prijs bergop. De Giro is nog niet over, maar ik sta vrij ver achter Dumoulin. Als Tom wint, kan ik hem alleen maar de hand schudden en feliciteren. Ik kan alleen maar mijn best doen."

Foto: Cor Vos