Nibali: 'Ik verwacht niet dat ze wachten als ik moet stoppen'

De Italiaan reageerde na zijn winst in de koninginnenrit van de Giro d'Italia.

Nibali: 'Ik verwacht niet dat ze wachten als ik moet stoppen'

Vincenzo Nibali won la tappa regina in de Giro d'Italia. Toch ging het achteraf over één ding: de sanitaire stop van Tom Dumoulin.

"We zaten in de favorietengroep op twee minuten van de vluchters. We reden op dat moment hard om de beklimming aan te vangen", blikte de Haai van de Straat van Messina tijdens een persconferentie terug op het moment dat de roze trui stopte om te ontlasten.

"Vlak voor we de Umbrailpass opdraaiden, hoorden we dat de roze trui was gestopt. Het was niet duidelijk wat er was gebeurd", aldus de ritwinnaar in Bormio. "We hebben even getemporiseerd, maar nadat de vlucht weer tijd pakte begonnen we te rijden."

Voor Nibali was het moeilijk om uit te maken of ze moesten wachten op Dumoulin. "Het was aan het slot van de etappe. Het was ook geen valpartij. Er zijn veel incidenten zoals dit gebeurd in het verleden", ging de Italiaan verder. "Peter Sagan had op het WK in Australië bijvoorbeeld hetzelfde. Destijds werd ook niet op Peter gewacht."

"Ik zal er vrij makkelijk over zeggen: ik verwacht nooit dat iemand op me zou wachten wanneer ik stop. Als ik val of een lekke band heb, ga ik gewoon door. Misschien moeten we een scheidsrechter aanstellen voor dit soort gevallen", grapte Nibali tot slot.

De winnaar van de vorige Giro staat nu derde in het klassement, op 1 minuut en 12 seconden van Dumoulin.

Foto: Cor Vos