Retro: Karsten Kroon zegeviert opnieuw in Henninger Turm

Negen jaar geleden wint Karsten Kroon zijn tweede Rund um den Henninger Turm.

Retro: Karsten Kroon zegeviert opnieuw in Henninger Turm

Waar de mensen in het belangrijkste financiële centrum van Duitsland zich voornamelijk bezighouden met de beurskoers is ieder jaar op 1 mei de wielerkoers het enige dat telt. Op de dag van de arbeid is het namelijk al sinds 1962 ieder jaar koers in Frankfurt. Vandaag maakt de wedstrijd haar debuut in de UCI World Tour. Negen jaar geleden werd de Duitse klassieker voor het laatst gewonnen door een Nederlander.

Of de wedstrijd nu Rund um den Henninger Turm, Eschborn-Frankfurt City Loop of Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt heet maakt voor de toeschouwers niet uit. Tijdens de 47e uitgave van de wedstrijd strijden negen renners in de straten van Frankfurt om de bloemen. In die kopgroep zien we met Davide Rebellin, Steffen Wesemann en Andy Schleck diverse grote namen.

De jonge Schleck trekt in de ultieme finale de sprint aan voor zijn CSC ploeggenoot Karsten Kroon. De laatste rechte lijn loopt bergop en dat ligt de Nederlander wel. Na zijn overwinning in 2004 is hij opnieuw de snelste in Duitslands grootste eendagswedstrijd.

Foto: Cor Vos