Eindstreep: wat gebeurde er op 18 april

Wat gebeurde er op 18 april? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 18 april

Eindstreep zet zoals iedere dag een streep onder al het nieuws.

Met vandaag in de spotlights:

Dennis sprint naar zege in Tour of the Alps

Rohan Dennis was de sterkste in de tweede rit van de Tour of the Alps. In Innervillgraten was hij de beste in een sprint bergop. Op de beklimming naar St. Justina ontstond een nieuwe kopgroep van vijf. Daarbij onder meer Damiano Caruso en Mikel Landa, die met Stefano Pirazzi op de slotklim naar Innervillgraten weg reden van Alexander Foliforov en Ilia Koshevoy.

Cannondale-Drapac leidde de achtervolging, voor Davide Formolo. Het koptrio werd in de slotkilometer bijgebeend, waarna Rohan Dennis met groot vertoon van macht de groepssprint won.

opent Ronde van Kroatië met sprintzege

Sacha Modolo stak de handen in de lucht in de eerste etappe van de Ronde van Kroatië. De Italiaan was de snelste in een massasprint. Vijf renners meldden zich in de vlucht van de dag. Maximaal tien minuten voorsprong kregen Jannik Steimle (Felbermayr-Simplon Wels), Ahmet Akdilek (Torku Seker Spor), Michael O'Loughlin (Team Wiggins), Nikolai Trusov (Gazprom-RusVelo) en Gregor Gazvoda (Adria Mobil).

De vijf konden echter niet voorop blijven in de lange etappe. De sprintersploegen deden hun werk en in Koprivnica volgde een massasprint. Modolo was de snelste.

Van Avermaet bekritiseert ploeg na Amstel Gold Race

Greg van Avermaet kon niet winnen in de Amstel Gold Race. In de cruciale heuvelzone kreeg de olympisch kampioen naar eigen zeggen te weinig steun.

Greg van Avermaet werd 12de in de Amstel Gold Race.

Op weg naar die cruciale fase ging de Amerikaanse formatie nochtans hard tekeer. Dat was met de bedoeling de sprinters al wat af te matten voor de opeenvolging van heuvels die de Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg vormden.

"Maar op de Kruisberg liet de ploeg me een beetje in de steek", bekritiseerde Van Avermaet achteraf zijn ploeggenoten. "Eén van ons had in de kopgroep moeten zitten om de druk wat weg te nemen." Ploegleider Valerio Piva heeft de winnaar van Parijs-Roubaix al versterking beloofd voor 2018.

Sagan vervolgt seizoen in Eschborn-Frankfurt

Peter Sagan is van de partij in Eschborn-Frankfurt. Dat is de nieuwe benaming voor de Rund um den Henninger Turm. De Duitse koers maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de WorldTour en is belangrijk voor Bora-Hansgrohe, de Duitse werkgever van de wereldkampioen.

Na Eschborn-Frankfurt rijdt de Slowaak de Tour of California en de Ronde van Zwitserland in aanloop naar de Tour de France. Daar hoopt de wereldkampioen zijn regenboogtrui in te ruilen voor een zesde groene trui.

Foto's: Cor Vos