Eindstreep: Wat gebeurde er op 13 april?

Eindstreep somt het wielernieuws van vandaag voor je op!

Eindstreep: Wat gebeurde er op 13 april?

Eindstreep zet letterlijk een streep onder alles wat er die dag in de wielerwereld is gebeurd.

Vandaag hebben we het over Robert Gesink, Mathieu Van der Poel, Greg van Avermaet en Arnaud Démare.

Robert Gesink rijdt Waalse Pijl

Robert Gesink is zich momenteel in Spanje (Andorra) aan het voorbereiden op de Waalse Pijl, dat meldde hij op zijn Instagram. De Nederlander is er nog niet uit of hij ook Luik-Bastenaken-Luik rijdt. Na de Waalse Pijl volgt via de Ronde van Romandië de opbouw naar de Tour de France, het grote doel van Gesink.

Van der Poel ziet wegprogramma zitten

Gisteren liet Wout van Aert zich ontvallen dat hij in 2018 meer dan waarschijnlijk zal deelnemen aan de kasseiklassiekers. De wereldkampioen zou ook snoeien in het aantal veldritten. Vandaag kwam het nieuws dat ook Mathieu van der Poel denkt aan een meer uitgebreid wegprogramma. "Ook voor mij is een meer uitgebreide wegcampagne een optie. Mijn ploeg onderzoekt die piste", verklaart Van der Poel. "Het zou kunnen dat het in 2018 al het geval is, maar net zo goed in 2019 of 2020.”

Greg van Avermaet kijkt uit naar Gold Race

Zondag staat de Amstel Gold Race op het programma. De grootste Nederlandse klassieker verblijdt zich alvast bij de gedachte dat de winnaar van Parijs-Roubaix, Greg van Avermaet aan de start komt. Vorig jaar kon Van Avermaet er niet bij zijn vanwege een blessure. Het beste resultaat in de Gold Race voor de Belg tot nog toe, is een vijfde plaats in 2015. "Maar er is veel veranderd sindsdien. Ik heb ondertussen enkele grote koersen gewonnen. Ik zak dan ook met veel vertrouwen af naar Maastricht. Het is geen makkelijke koers om te winnen. Maar ik kijk er heel hard naar uit."

De BMC-selectie voor de Amstel Gold Race:

Alessandro De Marchi (Ita), Silvan Dillier (Zwi), Floris Gerts (Ned), Ben Hermans (Bel), Daniel Oss (Ita), Dylan Teuns (Bel), Greg Van Avermaet (Bel), Loïc Vliegen (Bel)

Arnaud Démare vloert Nacer Bouhanni in GP Denain

Eindigen doen we met nieuws uit Frankrijk. Daar heeft Arnaud Démare de GP Denain gewonnen. De Franse spurter was ruimschoots de snelste in de vlakke wielerwedstrijd in het uiterste noorden van Frankrijk. Nacer Bouhanni (Cofidis) finishte als tweede. Voor Démare is het de vierde zege van het seizoen na twee ritzeges in de Ster van Bessèges en een ritoverwinning in Parijs-Nice.

Foto's: Cor Vos