Van Avermaet: "Ik kijk echt uit naar de Gold Race"

De winnaar van Parijs-Roubaix geeft ook zijn kijk op de parkoerswijziging.

Van Avermaet: "Ik kijk echt uit naar de Gold Race"

Greg van Avermaet staat zondag als een van de grote favorieten aan de start van de Amstel Gold Race. "Ik hoop zondag voor het eerst in mijn loopbaan op het podium te staan", zegt Van Avermaet op de ploegwebsite.

Vorig jaar stond Van Avermaet niet aan de start van de Amstel Gold Race vanwege een schouderblessure. "Het is geen makkelijke koers om te winnen. Maar ik kijk er heel hard naar uit. Zeker omdat ik vorig jaar door omstandigheden niet kon starten", legt Van Avermaet uit.

Het beste resultaat in de Gold Race voor de Belg tot nog toe, is een vijfde plaats in 2015. "Maar er is veel veranderd sindsdien. Ik heb ondertussen enkele grote koersen gewonnen. Ik zak dan ook met veel vertrouwen af naar Maastricht."

De Olympische kampioen geeft ook zijn kijk op het hernieuwde parkoers. "De afwezigheid van de Cauberg in de finale kan de koersomstandigheden veranderen", aldus Van Avermaet. "Maar hoe de finale er ook uitziet, de sterkste mannen zullen altijd komen bovendrijven. Ik heb alvast de benen en hoop zondag vooraan mee te strijden."

De BMC-selectie voor de Amstel Gold Race:

Alessandro De Marchi (Ita), Silvan Dillier (Zwi), Floris Gerts (Ned), Ben Hermans (Bel), Daniel Oss (Ita), Dylan Teuns (Bel), Greg Van Avermaet (Bel), Loïc Vliegen (Bel

Foto: Cor Vos