HomeRetroRetro: Tom Boonen evenaart record De Vlaeminck in Roubaix 2012

Retro: Tom Boonen evenaart record De Vlaeminck in Roubaix 2012

Vandaag vijf jaar geleden: Tom Boonen wint voor de vierde keer Parijs-Roubaix.

Het is vandaag alweer vijf jaar geleden dat Tom Boonen op geweldige wijze voor de vierde keer Parijs-Roubaix won. Sindsdien deelt hij het recordaantal zeges met Roger de Vlaeminck.

Boonen is op 8 april 2012 ongenaakbaar. Al op de strook van Orchies, met nog een kleine zestig kilometer te gaan, geeft de Belg van Omega Pharma-Quick Step er een snok aan in het peloton. Op de volgende kasseistrook, die van Auchy-lez-Orchies à Bersée, versnelt Boonen nogmaals. Alleen Niki Terpstra volgt even, maar ook de Nederlander kan niet volgen.

De Bom van Balen rijdt de tegenstand voor moderne tijden compleet op een hoopje. Achter hem ontstaat een groep van vijf, waarin Lars Boom de sterkste lijkt. Hij verdeelt zijn krachten echter niet slim en versnelt op een moment dat hem later de tweede plaats kost. Boom wordt zesde, Terpstra doet een plaatsje beter. Sinds zijn vierde zege in Roubaix is Boonen al vijf jaar op zoek naar de vijfde. Aankomende zondag zal hij in zijn laatste wedstrijd als prof een ultieme gooi naar het record doen.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Cecilie Uttrup-Ludwig schittert dubbel in reclamespotje: in dialoog met zichzelf

Als Deens bedrijf heb je de keus om een spotje te maken met geletruidrager...

Lefevere over Cavendish: ‘Sportief had hij vrede dat Fabio de Tour zou rijden, maar daarin keerde hij begin dit jaar zijn kar’

Uiteraard heeft manager Patrick Lefevere een uitgebreide visie op de verandering in het sprintersgilde...

Bondscoach Moerenhout glashelder: ‘De eerste plek in de tijdrit is voor Dumoulin’

Het verhaal is bekend: Tom Dumoulin stopt aan het einde van het jaar, maar...

Column | De afgelopen Tour de France en het dopingduiveltje

In onze Vuelta-special/Tourterugblik (hier te bestellen) blikken we zoals de titel al zegt vooruit...

Meer zoals dit

Terugblikken: de eerste regenboogtrui van Marianne Vos in 2004

Een wielerlegende dient zich aan in Verona.

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.