Quintana: "Schijfremmen zijn zwaarder en gevaarlijk"

Ook Nairo Quintana heeft intussen zich gemengd in het 'grote schijfremmendebat'. De renner van Movistar is helemaal geen...

Quintana: "Schijfremmen zijn zwaarder en gevaarlijk"

Ook Nairo Quintana heeft intussen zich gemengd in het 'grote schijfremmendebat'. De renner van Movistar is helemaal geen voorstander van de nieuwe remtechnologie.

Nairo Quintana was afgelopen week actief in de Ronde van Abu Dhabi. De Colombiaanse berggeit stelde teleur met een tiende plek in de koninginnenrit, gewonnen door Rui Costa. In het eindklassement legde Quintana beslag op de dertiende plaats.

Voor aanvang van de laatste rit sprak Quintana even met de pers. Daarin kwam ook het schijfremmendebat ter sprake. "Mijn sponsor Canyon heeft schijfremmen ter beschikking, maar ik denk niet dat we deze gaan gebruiken", legt Quintana uit. "Vooreerst omdat ze niet goed remmen. Ten tweede, zijn ze niet aërodynamisch. Ten derde, ze zijn een stuk zwaarder."

Gewicht belangrijk voor klimmers

Dat laatste argument is natuurlijk van groot belang voor een renner die mikt op de grote rondes. In het klimwerk komt het vaak aan op de kleinste details en dan is elke gram die je extra meesleurt van groot belang. Voor klassieke renners en sprinters komt het minder aan op gewicht. Een klassiek renner als Tom Boonen is inmiddels uitgegroeid tot een bekend voorstander van schijfremmen.

Bij Quintana zal het zo'n vaart niet lopen. "Er is geen enkel probleem met het huidige remsysteem. Ze werken goed en bovendien zijn ze lichter. Ze geven gewoon een beter gevoel."

[poll id="57"]