Challenge Mallorca: Greipel begint met zege in Trofeo Porreres

De Trofeo Porreres werd een kolfje naar de hand van André Greipel. De Duitser won de eerste van vier koersen in de Chall...

Challenge Mallorca: Greipel begint met zege in Trofeo Porreres
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

De Trofeo Porreres werd een kolfje naar de hand van André Greipel. De Duitser won de eerste van vier koersen in de Challenge Mallorca.

De Trofeo Porreres vormde het begin van het Europese wielerseizoen. De Challenge Mallorca, sinds jaar en dag een mooie voorbereidingskoers op de Balearen, bestond ook deze editie uit vier losse proeven, waarin ploegen verschillende selecties aan de dag mogen brengen.

De eerste van vier koersen bracht de renners van Porreres naar Campos, over grotendeels vlakke wegen. Morgen (aankomst in Deia) en overmorgen (aankomst op het uitkijkpunt van Colomer) waren voor de klimmers. De Trofeo Palma op zondag is weer voer voor de sprintlieden.

Duitse trofee

De eerste Trofeo ging vorig jaar over precies hetzelfde parkoers. Destijds was André Greipel de overheersende winnaar. De Duitser versloeg Sam Bennett en Edvald Boasson Hagen in een rechtstreeks duel. Hij was ook dit jaar aanwezig, om zijn kunstje van 2016 te herhalen. Toen won Greipel ook de afsluitende Trofeo Palma. Een kopgroep van vier zag dat niet zitten. Pablo Torres (Burgos-BH), Kersten Thiele (Duitse selectie), Pello Olaberría (Euskadi Basque Country-Murias) en het Russische talent Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) trokken ten strijde.

Het script van de eerste Trofeo was echter al bij voorbaat geschreven. Het viertal kreeg nooit meer dan twee minuten. Shalunov probeerde in zijn eentje nog een mooi avontuur te beginnen, maar ook dat was op vijftien kilometer van de streep ten einde. Het werd opnieuw een massasprint, net zoals andere jaren. Een verrassende winnaar was het niet: André Greipel greep de bloemen. De sprinter van Lotto Soudal versloeg Jonas Vangenechten (Cofidis, Solutions Crédits) en Daniel McLay (Fortunéo-Vital Concept).

Foto: Cor Vos