Colorado maakt terugkeer op Amerikaanse kalender met Colorado Classic

De Colorado Classic maakt vanaf augustus zijn opwachting op de kalender. De vierdaagse ronde krijgt van de UCI een 2.HC-...

Colorado maakt terugkeer op Amerikaanse kalender met Colorado Classic

De Colorado Classic maakt vanaf augustus zijn opwachting op de kalender. De vierdaagse ronde krijgt van de UCI een 2.HC-statuut.

"Profwielrenners keren terug naar Colorado in augustus", staat te lezen op de website van de nieuwbakken Amerikaanse koers. "Voor een 2.HC-vierdaagse rittenkoers die de beste mannen en vrouwen naar onze staat zal loodsen."

Op de eerste twee van de in totaal vier dagen komen ook de vrouwen aan bod. In Colorado Springs wordt op 10 augustus het startschot gegeven, in dezelfde plaats wordt gefinisht. Mogelijk gaat het om een criterium. Op de tweede dag trekt het mannenpeloton naar Breckenridge, voor wat waarschijnlijk een bergetappe zal zijn. Wellicht dat dan de Hoosier Pass of de beklimming van Moonstone doorslaggevend zijn.

De derde en vierde etappe moeten nog worden uitgetekend. Gestart wordt in beide ritten in de regio Denver, finish in beide etappes ligt in het River North Art District, ook in Denver gelegen.

USA Pro Cycling Challenge

Van 2011 tot 2015 reed het peloton ook al ieder jaar in Colorado, ook toen in augustus. De officiële benaming voor de destijds zevendaagse wedstrijd was 'USA Pro Cycling Challenge.' Tot nog toe wonnen vier Amerikanen en een Australiër het eindklassement. Na Levi Leipheimer, Christian van de Velde en twee keer Tejay van Garderen was het in 2015 de eer aan Rohan Dennis.

De Colorado Classic is een initiatief van RPM Events Group, een groep die wielerevenementen opnieuw wil uitvinden. De nadruk voor RPM Events ligt op de houdbaarheid, gezelligheid en op de lange termijn op positieve sociale en economische impact voor de Colorado-community.

Foto's: Cor Vos