Kwiatkowski: 'Ik moet beter op mijn gezondheid letten'

Michal Kwiatkowski won vorig jaar E3 Harelbeke, maar was voor de rest afwezig. De Pool vindt dat hij meer op zijn gezond...

Kwiatkowski: 'Ik moet beter op mijn gezondheid letten'
  • Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski won vorig jaar E3 Harelbeke, maar was voor de rest afwezig. De Pool vindt dat hij meer op zijn gezondheid moet letten.

Dat vertelde hij in een interview met Cyclingnews. "De winter heeft mij goed gedaan", blikt Kwiatek terug op het najaar van 2016. "Ik had het moeilijk vorig seizoen en het was niet makkelijk die slechte dagen te vergeten. De winter ging goed en ik ben klaar voor 2017." Kwiatkowski trok met Team Sky op trainingskamp in Mallorca.

Daar probeerde de Pool rustig aan te doen. "Ik werk daar hard aan, kalm blijven in december en januari. Ik ben dan mijn kracht aan het opbouwen voor het nieuwe seizoen", vertelt de wereldkampioen van 2014. "Maar je moet het seizoen niet grandioos starten. Dit jaar let ik echt op mijn gezondheid, dat is voor mij het belangrijkste."

Ardennen

De focus voor Kwiatkowski ligt op de Ardennenklassiekers. Daarvoor laat hij de kasseienklassiekers links liggen. Daar waar hij vorig jaar zegevierde in E3 Harelbeke. "Ik hou van rijden op kasseien natuurlijk. Maar je moet voor het seizoen begint keuzes maken. Vorig jaar deed ik alles, nu doen we dat eventjes niet."

 

Waar in de toekomst de aandacht op komt te liggen, weet de Pool niet. "Ik heb geen specialiteit. Ik doe het in alle omstandigheden wel goed. Afdalen, klimmen, tijdrijden, sprinten. Ik heb alles wat je nodig hebt voor rittenkoersen, maar ook voor klassiekers." Kwiatkowski ziet dat niet als een zwakte, maar als zijn kracht. "Als iemand met mij naar de streep rijdt, zou ik niet weten hoe hij mij moet kloppen."

Foto's: Cor Vos