Boonen ziet twee kansen voor zichzelf in Argentinië

Fernando Gaviria is eerste sprinter in de Vuelta a San Juan, maar ook Tom Boonen ziet kansen. "Ik zie een of twee kansen...

Boonen ziet twee kansen voor zichzelf in Argentinië
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Tom Boonen begint over twee dagen zijn afscheidstournee in de Vuelta a San Juan. In Argentinië is Fernando Gaviria eerste kopman bij Quick-Step Floors, maar Boonen ziet kansen om ook voor eigen succes te gaan. "Ik heb een of twee kansen, die ga ik proberen te grijpen."

Sinds afgelopen maandag is de Belg al in Zuid-Amerika. "De training gaat heel goed. We hebben de voorbije dagen korte en langere ritten gecombineerd. San Juan is een mooie regio, ik ben erg onder de indruk", zei Boonen, volgend jaar actief als PR-medewerker bij zijn huidige team. Lachend: "Op de training moet je wel altijd een volgwagen hebben. Anders vinden ze je in de woestijn mocht er iets gebeuren."

Terwijl in Europa de winter nog volop aanwezig is, kan het kwik in de Argentijnse zomer tot boven de veertig graden oplopen. "Ik spreek enkel voor mezelf, maar ik houd van de hitte. Dat is de reden dat ik naar hier ben gekomen. Om te trainen in deze omstandigheden en conditioneel een stap vooruit te zetten. Het wordt heet, maar doenbaar. Fernando Gaviria is de eerste sprinter van het team. Het is de eerste race van het seizoen, dus is iedereen heel gemotiveerd om te winnen."

Foto: Cor Vos