Havik en Stroetinga virtueel op podium Six Day Amsterdam

Yoeri Havik en Wim Stroetinga hebben zich gisteren opgewerkt in de stand van de Six Day Amsterdam. Het duo staat nu op h...

Havik en Stroetinga virtueel op podium Six Day Amsterdam

Yoeri Havik en Wim Stroetinga hebben zich gisteren opgewerkt in de stand van de Six Day Amsterdam. Het duo staat nu op het podium.

De leiding in de Zesdaagse van Amsterdam ligt nog steeds in handen van het Vlaamse duo Kenny de Ketele-Moreno de Pauw. In de eerste onderdelen van de vierde avond van de zesdaagse gebeurde er nauwelijks wat in het klassement. Maar de afsluiter van de avond, de koppelkoers, zorgde voor de nodige opschudding.

Havik en Stroetinga wonnen de koppelkoers, waarmee ze een stekje op het virtuele podium bemachtigden. "Je zag dat de Duitsers in het begin van de week sneller waren, doordat ze een grotere versnelling rijden", reageerde Havik. "Maar je merkt dat ze daardoor nu moe worden."

Amsterdams publiek

Bovendien voelt Havik dat hij en Stroetinga een boost krijgen van het publiek. "Het is mooi dat we ze mee hebben. Het was weer eens uitverkocht en je merkt dat het je stimuleert."

Olympisch kampioene op de keirin Elis Ligtlee was ook aanwezig op de vierde avond. Ze kan door een knieblessure niet zelf op de fiets verschijnen. "Het is prachtig dat ik op uitnodigingen als deze in kan gaan", vertelde Ligtlee. "Dat kan nu wel makkelijker, nu ik geblesseerd ben. Er zit nog wat irritatie aan mijn knie. Omdat ik alles op kracht doe, is trainen er nog niet bij. Ik krijg wel de kriebels van zo'n avond."

Six Day Amsterdam, stand na de vierde avond:1. Kenny de Ketele – Moreno de Pauw (BEL) 435 punten

Op 1 ronde:2. Leif Lampater – Marcel Kalz (DUI) 385 punten3. Yoeri Havik – Wim Stroetinga (NED) 325 punten4. Pim Ligthart – Jens Mouris (NED) 302 punten5. Christian Grasmann - Maximilian Beyer (DUI) 249 punten

Op 2 ronden:6. Tristan Marguet – Claudio Imhoff (ZWI) 357 punten

Op 3 ronden:7. Marc Hester – Jesper Morkov (DEN) 300 punten8. Niki Terpstra – Raymond Kreder (NED) 264 punten

Op 4 ronden:10. Nick Stöpler – Roy Pieters (NED) 214 punten

Foto: Six Day Amsterdam