Belgisch duo verstevigt leiding Six Day Amsterdam

Na de tweede dag van Six Day Amsterdam werd duidelijk dat Kenny de Ketele en Moreno de Pauw wel erg sterk zijn. Het Belg...

Belgisch duo verstevigt leiding Six Day Amsterdam

Na de tweede dag van Six Day Amsterdam werd duidelijk dat Kenny de Ketele en Moreno de Pauw wel erg sterk zijn. Het Belgische koppel verstevigde woensdag op het hoofdstedelijke Velodrome hun leidende positie.

De afsluitende koppelkoers, over 45 minuten, werd een prooi voor de Zuiderburen. Moreno de Pauw won bovendien de dernykoers en het tweetal was het sterkst bij de teameliminatierace. In het begin van de avond verzekerde het Belgische duo zich, dankzij een slimme demarrage van De Ketele in de slotfase, al van de belangrijke tweede plaats in de eerste koppelkoers van de avond.

"En dat terwijl ik een beetje verkouden ben", aldus Kenny de Ketele. "Maar klaarblijkelijk hebben mijn benen nergens last van."

De prestaties op de tweede avond leidden vanzelfsprekend tot tevreden gezichten in de Belgische box.

"De eerste dag verliep al perfect, en de tweede is evenmin slecht. We zijn echt in goede vorm", aldus Moreno de Pauw. "Het is geen nadeel dat we nu al op kop staan. Natuurlijk, nu kijkt iedereen naar ons. Maar aan de andere kant hebben we nu de kans om onze positie te verdedigen. Dat is een luxe."

De Pauw weet echter dat voorzichtigheid geboden is. Al is het maar omdat de keel van De Ketele pijn doet. "Ik ga donderdag de hele dag in bed liggen, en dan ’s avonds weer knallen.’"

Stand na de tweede avond:

1. Kenny de Ketele – Moreno de Pauw (BEL) 253 punten

2. Leif Lampater – Marcel Kalz (DUI) 217 punten

Op 1 ronde:

3. Christian Grasmann - Maximilian Beyer (DUI) 136 punten

Op 2 ronden:

4. Marc Hester – Jesper Morkov (DEN) 154 punten

Op 3 ronden:

5. Tristan Marguet – Claudio Imhoff (ZWI) 186 punten

6. Yoeri Havik – Wim Stroetinga (NED) 152 punten

7. Pim Ligthart – Jens Mouris (NED) 143 punten

Op 4 ronden:

8. Niki Terpstra – Raymond Kreder (NED) 128 punten

9. Nick Stöpler – Roy Pieters (NED) 101 punten

Foto: Cor Vos