Miles Scotson completeert BMC-selectie

Miles Scotson zal volgend jaar te bewonderen zijn in het tenue van BMC. De Australische tijdrijder is dat laatste aanwin...

Miles Scotson completeert BMC-selectie
  • Afbeelding van Miles Scotson Miles Scotson

Miles Scotson zal volgend jaar de kleuren verdedigen van BMC. De Australische tijdrijder maakt daarmee het team compleet. Eerder legde de Amerikaanse ploeg al Nicolas Roche, Kilian Frankiny en Fran Ventoso vast voor 2017. 

Scotson liet zich dit jaar vooral zien als specialist in de race tegen de klok. Zo wist de 22-jarige Scotson de chronorace in de Olympia's Tour naar zijn hand te zetten en pakte hij brons op het wereldkampioenschap voor beloften in Qatar. Daarnaast lag de focus van Scotson het afgelopen jaar voornamelijk op de teamachtervolging op de baan, maar voor zijn grote doel, de Olympische Spelen, werd hij niet geselecteerd.

Jim Ochowicz, manager van BMC, is blij met het contracteren van het talent. "Bij BMC geloven we dat het belangrijk is de volgende generatie talentvolle wielrenners te voeden. Als je naar zijn record kijkt als baan- en wegwielrenner, dan is het duidelijk dat Miles een uitstekende toevoeging is voor ons team", zo laat hij Cyclingnews weten.

Scotson zelf ziet in BMC een team dat hem op het lijf geschreven is. "Het team heeft een sterke selectie voor de klassiekers en is twee keer wereldkampioen ploegentijdrit geworden. Op die beide onderdelen wil ik me richten als professional, dus ik denk dat BMC een perfect team voor me is. Ik hoop dat ik me zo snel mogelijk kan aanpassen aan professioneel racen in Europa en dat ik kan leren van de ervaren renners in het team."

Foto: Cor Vos