Olympisch kampioen omnium Viviani richt zich in 2017 op Milaan-Sanremo

Elia Viviani richt zich in 2017 even niet op het baanwielrennen. De olympisch kampioen op het onderdeel omnium wil Milaa...

Olympisch kampioen omnium Viviani richt zich in 2017 op Milaan-Sanremo
  • Elia Viviani Elia Viviani

Elia Viviani richt zich in 2017 even niet op het baanwielrennen. De olympisch kampioen op het onderdeel omnium wil Milaan-Sanremo winnen.

Dat zei de Italiaan in een interview met La Gazzetta dello Sport. Momenteel rijdt hij de Zesdaagse van Gent. Hij vormt er een koppel met Iljo Keisse. "Dat is natuurlijk de meest bekende van allemaal", aldus de renner van Team Sky. "Eigenlijk stond het niet in mijn planning, maar ik kon het niet missen. Ik heb niet op de baan gereden sinds Rio de Janeiro. Misschien is dit de laatste race van Bradley Wiggins, dat wilde ik niet missen."

Als laatste wegkoers reed de Italiaan de Abu Dhabi Tour. "Ik heb niet dezelfde vorm als in Rio destijds, omdat ik na Abu Dhabi op vakantie ben geweest. Naar de Malediven, dus dat was van het strand naar mijn slaapkamer en terug. Ik sliep elf uur per dag om volledig tot rust te komen."

La Primavera

Viviani blikt alvast vooruit op 2017. "Volgend jaar rijd ik geen enkele Wereldbeker op de baan, noch het wereldkampioenschap." Op 28 november start hij naar eigen zeggen met de voorbereiding op het komende jaar. "Dan begin ik vijf weken te trainen om mijn kracht en uithouding op te bouwen. Ik moet die periode zonder problemen doorkomen."

Wat is zijn hoofddoel volgend jaar? "Milaan-Sanremo. Ik zal daar hard voor werken de komende maanden. Daarna trek ik naar de Giro d'Italia. De eerste drie etappes zijn sprintmogelijkheden, dus mijn doel zal daar het pakken van de roze trui zijn." De Italiaan heeft nog twee evenementen op de baan in zijn kalender opgenomen. Op 25 en 26 november doet hij mee aan de Revolution Champions League in Manchester. De Zesdaagse van Rotterdam betwist hij ook, samen met Filippo Pozzato.

Foto: Cor Vos