Degenkolb wilde met De Kort naar Trek-Segafredo

Koen de Kort trekt samen met John Degenkolb van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo. De Duitser vroeg nadrukkelijk of de N...

Degenkolb wilde met De Kort naar Trek-Segafredo
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • John Degenkolb John Degenkolb
  • Koen de Kort Koen de Kort

Koen de Kort trekt samen met John Degenkolb van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo. De Duitser vroeg nadrukkelijk of de Nederlander met hem mee wilde verhuizen. "Hij wilde me meenemen omdat onze samenwerking erg goed is."

De band tussen Koen de Kort en John Degenkolb is goed. Zo goed zelfs dat Dege de Nederlander vroeg om mee te verhuizen van Giant-Alpecin naar Trek-Segafredo.

"Hij vroeg me op de man of of ik bij wilde tekenen bij Giant-Alpecin of verder wilde kijken", aldus De Kort tegen Cyclingnews. "Ik zei dat ik openstond voor alles. Halverwege het seizoen zei Degenkolb dat we een paar opties hadden, als ik nog steeds met hem mee wilde. Uiteindelijk hadden we beide het beste gevoel bij Trek-Segafredo."

De Kort zet met de transfer een punt achter acht jaar Giant-Alpecin. De 34-jarige renner maakte de opmars van het team mee, sinds hij in 2008 overstapte naar Skil-Shimano.

"Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij dit team, maar het is een goed moment om eens verder te kijken", vervolgt De Kort. "Dat, en het feit dat Degenkolb en ik samen naar een nieuw team konden verhuizen, zorgde ervoor dat ik niet lang na hoefde te denken over mijn toekomst."

Foto: Cor Vos