Talent Grøndahl Jansen negende versterking voor LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo wordt volgend jaar versterkt met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen bij de beloften komt over van h...

Talent Grøndahl Jansen negende versterking voor LottoNL-Jumbo
  • Amund Grøndahl Jansen Amund Grøndahl Jansen

LottoNL-Jumbo wordt volgend jaar versterkt met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen bij de beloften komt over van het Noorse Team Joker en heeft zich dit jaar ontwikkeld als klassieke renner met een goede sprint.

Het Noorse talent wil in de voorjaarsklassiekers al meteen zijn steentje bij dragen. "Ik ben zeker geen klimmer, ik kan aardig sprinten en de klassiekers liggen moeten mij goed liggen", aldus de Noor. "Ik hoop mijzelf in de voorjaarsklassieker te ontwikkelen met behulp van de ervaren mannen in de ploeg."

2016 was de definitieve doorbraak voor Grøndahl Jansen. De Noorse belofte won de ZLM Roompot Tour, een meerdaagse in Zeeland waar de beste beloften tegen elkaar strijden. Ook won hij het eindklassement van de Tour de Gironde en won hij een etappe in de Ronde van de Toekomst wat hem drie dagen de leiderstrui opleverde. Aan het eind van dit seizoen liet hij met een vijfde plaats op het WK zien dat hij nog prima in vorm de winter in gaat.

"Ik ben erg benieuwd naar het Nederlandse avontuur", vervolgt Grøndahl Jansen. "Vanaf het eerste moment dat ik contact met de ploeg had wist ik dat ik hier zou kunnen aarden. Net als in Scandinavië is de ploeg erg familiar. Dat spreekt mij erg aan. De Nederlandse cultuur ligt ook een stuk dichter bij de Scandinavische dan bijvoorbeeld de Franse, Spaanse of Italiaanse cultuur."

Grøndahl Jansen is de negende versterking voor LottoNL-Jumbo in 2017. Eerder tekenden al onder andere Lars Boom, Jurgen Van den Broeck en Stef Clement voor de Nederlandse loterij/supermarkt-formatie.

Foto: Cor Vos