Leezer: "Ik dacht wel even: het zal toch niet waar zijn"

Leezer: "Ik dacht wel even: het zal toch niet waar zijn"

Tom Leezer leek even op weg naar de wereldtitel. Met nog vierhonderd meter te gaan werd de renner van LottoNL-Jumbo teruggegrepen. Toch is Leezer een tevreden mens, zo liet hij de NOS weten na afloop. 

"Ik had echt een goede dag en die aanval viel goed. Nadat de waaiers waren getrokken had ik het wel even moeilijk. Maar toen kwamen die plaatselijke rondjes." Daar hadden ze genoeg tijd om na te denken over de tactiek. "We gingen niet voor een tiende plek, het was alles of niets. Niki begon met aanvallen daardoor ontstond er wat onrust. Op een gegeven moment was er een moment dat het wat stilviel. Niki riep toen: 'demarreren.' Toen was ik weg."

Direct sloeg Leezer een mooi gaatje, maar op achthonderd meter van het einde kreeg hij te maken met tegenwind. "Ik dacht eerst: zo dat is wel een mooi gat. Op 1200 meter had ik de wind even in m'n rug en kon ik enigszins op adem komen. Maar op achthonderd meter kreeg ik een klap van de wind. Je voelt je verkrampen en dan is het sprookje ineens uit. In die laatste kilometer heb ik wel even gedacht: het zal toch niet waar zijn."

Foto: Cor Vos