Dideriksen: 'Ik droomde van een plaats in de top tien'

Amalie Dideriksen is de kersverse wereldkampioene op de weg. De Deense kon na afloop van de wegwedstrijd niet geloven da...

Dideriksen: 'Ik droomde van een plaats in de top tien'

Amalie Dideriksen is de kersverse wereldkampioene op de weg. De Deense kon na afloop van de wegwedstrijd niet geloven dat ze won.

"Mijn droom was om hier bij de eerste tien te eindigen", antwoordde ze op de vraag hoe ze zich voelde. "Dit zijn echt gekke gevoelens. Ik weet niet wat er hier gebeurd is. Mijn Deense ploeggenoten reden vandaag geweldig. Ze brachten me ook een keer terug na een kleine valpartij in een van de plaatselijke rondes. Het is geweldig dat ik voor hen kan winnen."

Ze werd door de Nederlandse ploeg perfect afgeleverd aan de borden van de 200 meter. De Nederlandse trein had volle bak tempo gereden om de sprint van Kirsten Wild in te leiden. De Nederlandse pakte uiteindelijk zilver achter Dideriksen.

Voorspelbaar

De Deense vond het een voorspelbare finale. "Ik wist dat de Nederlandse vrouwen enkel de kaart van Kirsten gingen trekken", was ze vastberaden. "Ik moest en zou het wiel van Kirsten hebben om kans te maken op een goede uitslag."

Het wringen van Dideriksen om het wiel van Wild te pakken te krijgen, betaalde zich uit. "Het was geweldig." Vooraf werd ze niet gezien als favoriete. "Het is een verrassing voor iedereen dat ik hier win, ook voor mezelf. Ik weet dat ik redelijk snel ben, maar de sprint winnen op het wereldkampioenschap is ongelooflijk. Mijn grote doel was om ooit wereldkampioen te worden. Ik ben nu wereldkampioen en nog maar 20. Ongelooflijk."

Foto: Cor Vos