Lotto Soudal bevestigt transfer Hofland

Lotto Soudal heeft de komst van Moreno Hofland bevestigd. De Brabander tekende een contract voor twee jaar en gaat zich...

Lotto Soudal bevestigt transfer Hofland
  • Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Moreno Hofland Moreno Hofland

Het was geen verrassing meer, maar Lotto Soudal heeft de komst van Moreno Hofland bevestigd. De Brabander heeft een contract voor twee jaar gesigneerd bij de Belgische formatie. Hofland gaat zich meer toeleggen op het klassiekerwerk bij Lotto Soudal. 

"Ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Ik was daarom heel blij met het aanbod van Lotto Soudal", laat hij weten op de site van zijn nieuwe ploeg. "Afgezien van het aspect dat dit een nieuw avontuur is, zijn er een aantal redenen waarom ik specifiek voor deze ploeg koos. Lotto Soudal beschikt over een van de beste sprinttreinen ter wereld. Ik wil daar graag een rol in spelen om de ploegmaats te helpen en ik hoop er ook veel van op te steken om zelf beter te worden. Ik wil me bovendien verder ontwikkelen in het klassieke werk en dan zit ik in dit team op de juiste plaats."

De afgelopen jaren was het klassiekerswerk een beetje naar de achtergrond verdwenen bij Hofland. "Het klassieke werk spreekt me enorm aan. Ik heb me de laatste jaren op de sprint gericht en de klassiekers wat laten varen. Ik weet echter dat die wedstrijden me liggen en ik wil me daar weer op richten. Ik kan goed finishen na zwaardere wedstrijden of op lastige aankomsten. Zo ben ik ook in de rol van sprinter op het vlakke terecht gekomen. Volgend jaar wil ik me laten zien in de Vlaamse koersen en overwinningen behalen."

Foto: Cor Vos