Slechts 23 ploegen reizen naar Qatar voor WK-Ploegentijdrit

Het onderdeel ploegentijdrit op het WK heeft een behoorlijk gedevalueerd deelnemersveld. Bij de mannen staan er slechts...

Slechts 23 ploegen reizen naar Qatar voor WK-Ploegentijdrit

Het onderdeel ploegentijdrit op het WK in Qatar heeft een behoorlijk gedevalueerd deelnemersveld. Bij de mannen staan er slechts vijftien teams aan de start, bij de vrouwen maar acht.

Wegens een onkostenvergoeding van slechts 2.000 euro en het feit dat er geen WorldTour-punten te verdienen zijn, laten veel teams de ploegentijdrit op het WK in Qatar schieten.

Bij de mannen komen slechts vijftien teams in actie: LottoNL-Jumbo, Giant-Alpecin, Etixx-Quick Step, BMC Racing Team, Katusha, Movistar, Team Sky, Astana, AG2R La Mondiale, Orica-BikeExchange, CCC Sprandli, Kolls-BDC, Strandali-Bike, Veranda's Willems en Vino 4Ever. Ter vergelijking: vorig jaar in Richmond deden er 27 ploegen mee.

Bij de vrouwen komen maar acht teams in actie: Boels-Dolmans, Rabo-Liv, Canyon-Sram, Cervélo-Bigla, Hitec Products, BePink, BTC City Ljubljana en Twenty16. Dat zijn er vijf minder dan vorig jaar in Richmond.

De ploegentijdrit staat voor aanstaande zondag op het programma.

Foto: Cor Vos