Groenewegen pareert kritiek Naesen: "Liet genoeg ruimte"

Dylan Groenewegen is het niet eens met de felle kritiek van Oliver Naesen. Volgens de Nederlander liet hij genoeg ruimte...

Groenewegen pareert kritiek Naesen: "Liet genoeg ruimte"
  • Afbeelding van Oliver Naesen Oliver Naesen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen is het niet eens met de felle kritiek van Oliver Naesen. Volgens de Nederlander liet hij genoeg ruimte voor de Belg om te kunnen sprinten.

Dylan Groenwegen won gisteren de Tour de l'Eurométropole. In de straten van Tournai versloeg hij na een zware koers de Belgen Oliver Naesen (IAM Cycling) en Tom Boonen (Etixx-Quick Step). Maar daarna barsten een pittige discussie los over het sprintgedrag van de LottoNL-Jumbo-renner.

Zo zei Naesen dat Groenewegen hem in de dranghekken wilde rijden. "Ik vond hem sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb", aldus de Belg.

Groenewegen heeft de sprint heel anders beleefd. "De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt. Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren."

https://youtu.be/VpCVztS8Rks

Foto: Cor Vos