Bouhanni voert selectie Cofidis aan in Eneco Tour

Nacer Bouhanni start voor Cofidis in de Eneco Tour. De Franse sprinter bereidt op die manier het wereldkampioenschap in...

Bouhanni voert selectie Cofidis aan in Eneco Tour
  • Afbeelding van Cofidis Cofidis

Nacer Bouhanni start voor Cofidis in de Eneco Tour. De Franse sprinter bereidt op die manier het wereldkampioenschap in Qatar voor.

Bouhanni is een van de sprinters die een gooi wil doen naar de regenboogtrui op het wereldkampioenschap wielrennen in Qatar. De Fransman voert de selectie van Cofidis aan als de Eneco Tour komende maandag van start gaat in Bolsward.

Met Borut Bozic, Geoffrey Soupe en Christophe Laporte kan Bouhanni beschikken over zijn normale sprinttrein. Daarnaast staan de Fransen Hugo Hofstetter, Cyril Lemoine en Anthony Turgis aan de start voor de Franse verzekeringsmaatschappij. Ook de Belg Michael van Staeyen trekt het rode tenue aan.

Imago

Nacer Bouhanni stelde laatst last te hebben van het imago dat hij de laatste jaren heeft gecreëerd. Onder de sprinters staat de Fransman te boek als een onsportieve sprinter. Zo werd hij dit jaar onder meer in Parijs-Nice en de EuroEyes Cyclassics Hamburg gedeclasseerd vanwege een onreglementaire sprint.

"Natuurlijk wil ik geen bad boy zijn", stelde de kleine Fransman in een interview. Hij pakte dit seizoen al tien overwinningen. Dat hadden er dus met reglementair sprinten een stuk meer kunnen zijn. "Ik probeer dat imago kwijt te raken. Maar eigenlijk maakt het niet uit, want het draait voor mij alleen om winnen. Ik blijf hard trainen en dat gaat zich uitbetalen."