Vuelta: Terpstra heeft intern puntenklassement voor Etixx-Quick Step

Niki Terpstra houdt een puntenklassement voor de renners van Etixx-Quick Step bij in de Vuelta. Pieter Serry leidt het k...

Vuelta: Terpstra heeft intern puntenklassement voor Etixx-Quick Step
  • Pieter Serry Pieter Serry

Niki Terpstra houdt een puntenklassement voor de renners van Etixx-Quick Step bij in de Vuelta. Pieter Serry leidt het klassement momenteel.

Dat meldt De Telegraaf. Gisteren maakte Sporza er tijdens de live-uitzending ook al melding van. De Noord-Hollander kwam met een intern klassement om de renners van de ploeg extra aan te moedigen voor hun werk en prestaties in de koers.

"Ze zijn er allemaal elke avond mee bezig", zo zegt Terpstra. "De ploegleiders houden de punten bij en de renners willen allemaal weten wat ze hebben verdiend. Het is dagelijks een discussie-onderwerp aan tafel."

Geen kopman

Etixx-Quick Step had geen aangewezen kopman voor deze Vuelta. Een reden te meer voor Terpstra om de uitdaging te zoeken in het intern klassement. Hij heeft met de directeur van Specialized Europe geregeld dat de winnaar van het klassement een Fat Bike krijgt.

"Op deze manier gaan de helpers voor de prijzen", vertelt de oud-Nederlands kampioen. "Niet alleen winnaars bepalen het succes in een ploeg. Er zijn punten te verdienen met meezitten in een kopgroep, met op kop va het peloton rijden en met het halen van bidons op moeilijke momenten."

Ook werkt de regeling met minpunten. "Te laat bij de bus zijn levert bijvoorbeeld puntenaftrek op. Niemand was tot nu toe te laat." Meersman won al twee etappes, De la Cruz en Brambilla beiden één. De Spanjaard reed ook nog een dag in de rode trui. Toch gaat Pieter Serry aan de leiding in het klassement. "Maar er komen nog een aantal interessante etappes", lacht Terpstra.