Naesen zegeviert in Bretagne Classic-Ouest-France

Oliver Naesen heeft de Bretagne Classic-Ouest-France op zijn naam geschreven. De Belg van IAM Cycling bleek in een sprin...

Naesen zegeviert in Bretagne Classic-Ouest-France
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

Oliver Naesen heeft de Bretagne Classic-Ouest-France gewonnen. De koers in Bretagne, het voormalige GP Plouay, werd beslist in een sprint-á-deux. De tweede plaats ging naar Alberto Bettiol, terwijl Alexander Kristoff het podium completeerde.

De vlucht van de dag kreeg vroeg in de wedstrijd de ruimte van het peloton. Het waren Matej Mohoric, Alexandre Pichot, Jean-Marc Bideau, Oliver Le Gac, Damien Gaudin, Romain Combaud, Jack Bauer en Simone Andreetta die kleur gaven aan de koers. Op vijftig kilometer van het einde was de samensmelting echter alweer een feit. Uit het peloton was het meest opvallende nieuws in de eerste uurtjes dat Peter Sagan door een virusinfectie diende op te geven.

Na de samensmelting ontstond er een kopgroep van vier. Alexis Gougeard, Guillaume Martin, Oliver Naesen en Alberto Bettiol rukten zich los uit het peloton. Gougeard had vervolgens moeite het tempo van de andere drie te volgen en moest uiteindelijk op een klimmetje de rol lossen. Op acht kilometer van het einde had het drietal nog een voorgift van 53 seconden waardoor het uiterst spannend zou worden. Het peloton zou net de laat blijken waardoor een sprint tussen twee, Martin was inmiddels weg uit de kopgroep, moest beslissen wie er met de zege aan de haal zou gaan. In de spurt bleek de renner van IAM Cycling ruim sneller dan Bettiol.

Foto: Cor Vos