Valverde: 'Was het plan aanvankelijk niet om mee te sprinten'

Alejandro Valverde pakte nog maar eens een dichte ereplaats in een grote ronde. De Spaanse veelvraat werd derde in Puebl...

Valverde: 'Was het plan aanvankelijk niet om mee te sprinten'
  • Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Alejandro Valverde pakte nog maar eens een dichte ereplaats in een grote ronde. De Spaanse veelvraat werd derde in Pueblo de Sanabria.

Toch was het aanvankelijk niet het plan om mee te sprinten. "Of ik teleurgesteld ben dat ik niet won? Het idee was helemaal niet om mee te doen aan de sprint", legde El Imbatido uit op de website van zijn ploeg. "Maar we moesten vooraan zitten, vanwege het nerveuze gedrag in het peloton. Ik wilde valpartijen voorblijven."

Een valpartij, zoals die van zijn vriend Contador. "Het was heel vreemd, want een paar honderd meter ervoor riep hij nog naar Bennati: 'Ik zit goed, doe jij de sprint maar!' Ik weet niet hoe hij gevallen is", vertelde de kopman van Movistar.

Sanchez

Valverde vond het jammer dat Luis Leon Sanchez, een stadsgenoot van hem, niet won. "Astana reed goed, Dario Cataldo reed goed en Luisle was helemaal sterk. Ik moet hem de complimenten geven. Die ritzege komt er nog voor hem."

Daarnaast bedankte hij traditiegetrouw zijn ploeg. "Ik heb tegen Rojas gezegd dat hij mij moest lanceren voor de sprint. Dat deed de Spaans kampioen perfect. Dankzij hem werd ik derde, tussen gasten die veel sneller zijn dan ik op dit soort aankomsten." En hoe blikt hij vooruit naar het zware weekend? "We bekijken het dag per dag, kilometer per kilometer."