Matthias Brändle verkast naar Trek-Segafredo

Matthias Brändle rijdt volgend jaar in het tenue van Trek-Segafredo. De Oostenrijker komt over van het opgeheven IAM Cyc...

Matthias Brändle verkast naar Trek-Segafredo
  • Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Matthias Brändle Matthias Brändle

Het hing al even in de lucht, maar vandaag volgde de officiële bevestiging. Matthias Brändle rijdt volgend jaar in het tenue van Trek-Segafredo. De Oostenrijker moest op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat IAM Cycling de stekker uit het team trok. "Dit is een geweldige kans voor me", laat hij weten.

"Het team staat bekend om zijn goede trainers, vooral op het gebied van tijdrijden en ik kijk er naar uit om volgend jaar met hen te werken en te leren van hun expertise." De voormalig houder van het werelduurrecord heeft grote plannen voor de toekomst. "Natuurlijk zou ik het uurrecord op een dag terug willen. Maar eerst wil ik me focussen op het integreren in het team. Ik wil een goede helper zijn voor onze leiders, maar ik wil zelf ook progressie maken. Misschien kan ik op een dag de proloog in de Tour de France winnen."

Manager Luca Guercilena is tevreden met de uitbreiding van het tijdritteam. "De laatste jaren heeft Matthias bewezen heel constant te zijn in de race tegen de klok. Je verbreekt het werelduurrecord niet zomaar. Dat betekent dat je fysiek en mentaal heel sterk moet zijn. Daarnaast is hij een proloogspecialist, wat mogelijkheden geeft de leiderstrui te pakken in etapperaces."

Foto: Cor Vos