Wisniowski ruilt Etixx-Quick Step voor Britse brigade van Sky

Lukasz Wisniowski vervoegt zijn landgenoten Michal Kwiatkowski en Michal Golas bij Team Sky. De Pool tekent voor één jaa...

Wisniowski ruilt Etixx-Quick Step voor Britse brigade van Sky
  • Lukasz Wisniowski Lukasz Wisniowski
  • Michal Golas Michal Golas
  • Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski

Lukasz Wisniowski vervoegt zijn landgenoten Michal Kwiatkowski en Michal Golas bij Team Sky. De Pool tekent voor één jaar bij de Britse ploeg.

De 24-jarige renner moet het Britse team versterken in de klassiekers. "Ik ben blij dat ik bij zo'n grote ploeg kon tekenen. Het is mooi om deel uit te maken van de klassiekerploeg en misschien een grote ronde te kunnen rijden", vertelt Wisniowski.

De Pool is onder de indruk van de sterkte van zijn nieuwe ploeg. "Het is echt een heel sterke formatie. Iedere renner heeft een hoog niveau en ik kan veel leren in deze ploeg. Het zal een goede ervaring zijn om met renners als Chris Froome te rijden."

Trainingsmaatjes

Wisniowski maakt dezelfde stap als landgenoten Kwiatkowski en Golas een jaar terug deden. "Het is fantastisch om mijn twee Poolse vrienden te vergezellen. Michal, Kwiato en ik zijn goede vrienden. We trainen altijd samen, daarom is het mooi om weer bij elkaar in de ploeg te zitten."

Bij Etixx-Quick Step trainden de drie veel samen. "Maar dat deden we dit jaar ook, terwijl we in verschillende ploegen zaten. We trainen vrijwel altijd samen." Een tweede plaats in de Driedaagse van West-Vlaanderen en een vijfde stek in Kuurne-Brussel-Kuurne geven Wisniowksi het allure van een klassiek renner. "Ik ben wel allround, maar ik hou van de Vlaamse klassiekers. Ik kan niet wachten om die koersen weer te rijden, nu in het Sky-tenue."