Katusha bevestigt komst Würtz Schmidt

Mads Würtz Schmidt heeft zich voor twee jaar verbonden aan Katusha. De transfer hing al in de lucht, maar is nu door het...

Katusha bevestigt komst Würtz Schmidt
  • Mads Würtz Schmidt Mads Würtz Schmidt

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel dan echt door de kerk. Mads Würtz Schmidt rijdt de komende twee jaar in dienst van Katusha, zo meldt zijn toekomstige ploeg. "Dit is als een droom die uitkomt", aldus de trotse regerend wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. 

Vorig jaar lag het al in de lijn der verwachting dat de Deen een stap hogerop zou maken, maar ondanks dat er wel wat speelde, bleef hij zijn team Virtu Pro-Veloconcept trouw. "Vanaf het begin zei mijn gevoel dat ik niet direct na mijn wereldtitel een profcontract moest tekenen. Het bleek een goede keuze om nog een jaar te wachten. Toen Katusha zich meldde, voelde het als het juiste team op het juiste moment. Ik ben trots dat ik volgend jaar deel uit maak van een van de beste WorldTour-teams. Ik heb hoge verwachtingen."

Het is na Tony Martin de tweede versterking die de Russische formatie heeft binnengehaald voor het volgende seizoen. Manager Viatcheslav Ekimov voorspelt een grote toekomst voor zijn nieuwe groeibriljant. "Ik ben enorm verheugd met het feit dat Mads naar ons team komt. We geloven in hem en geven hem de tijd om zichzelf te ontwikkelen. Hij won Parijs-Roubaix bij de junioren, wint etappekoersen en is top als tijdrijder. Daarmee laat hij zien dat het een renner is die tot alles in staat is." De komende week maakt Ekimov nog enkele transfers bekend.

Foto: Cor Vos