Groenewegen volgt zichzelf op in Arnhem-Veenendaal Classic

Net als vorig jaar schreef Dylan Groenewegen de Arnhem-Veenendaal Classic bij op zijn palmares. Hij won de massasprint i...

Groenewegen volgt zichzelf op in Arnhem-Veenendaal Classic
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Net als vorig jaar schreef Dylan Groenewegen de Arnhem-Veenendaal Classic bij op zijn palmares. Hij won de massasprint in Veenendaal.

In Nederland stond vandaag de Arnhem-Veenendaal Classic op het menu. 198,5 kilometer door Gelderland met zes keer de beklimming van de Posbank en tweemaal de Grebbeberg.

De topfavoriet was Dylan Groenewegen. Jakub Mareczko en jong talent Fabio Jakobsen waren twee van de vele concurrenten van de Nederlands kampioen. Plus het feit dat de ploegen maar maximaal zes renners aan de start mochten brengen maakte de koers wat onvoorspelbaarder.

Sprint

Een aantal renners deden hun best de sprint te ontlopen. Vroege vluchters onder anderen. Wouter Mol begon zoals wel vaker aan een lange missie, en nam daarin de Zweed Edvin Wilson en de Canadees Christian Meier mee.

In het peloton deden de mannen van Wilier-Southeast het leeuwendeel van het werk. Zij hadden met de Poolse Italiaan Mareczko een veelwinnaar binnen hun rangen. Niet iedereen wilde zich zomaar naar de slachtbank laten leiden, onder die soort renners was Jasper Ockeloen. Op weg naar Veenendaal koos hij voor de aanval. Brian van Goethem sprong met hem mee.

Orica-BikeExchange dichtte het gat. Ze hadden met Mitch Docker ook een sprinter in koers. LottoNL-Jumbo nam in de laatste kilometer het heft in handen. Ze wilden Nederlands kampioen Groenewegen brengen voor de sprint. Na een technische finale bleek de Amsterdammer veruit de snelste. Hij klopte Christopher Opie en Kenny Dehaes.

Foto: Cor Vos