Robert Power maakt rentree in peloton in Arnhem-Veenendaal Classic

Na een jaar afwezigheid maakt Robert Power zijn rentree in het peloton. De Australiër doet dat in de Arnhem-Veenendaal C...

Robert Power maakt rentree in peloton in Arnhem-Veenendaal Classic
  • Robert Power Robert Power

Na een jaar afwezigheid maakt Robert Power zijn rentree in het peloton. De Australiër doet dat in de Arnhem-Veenendaal Classic.

Dat maakte zijn ploeg Orica-BikeExchange bekend in een persbericht. Vorig jaar viel Power in de Tour d'Alsace op zijn knie. Hij bleef lange tijd last houden van zijn kniegewricht. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het een oedeem te zijn: aanwezigheid van vocht op een plaats waar het normaal nauwelijks aanwezig is. "Ik ben al veertig jaar in de sport actief en heb nog nooit zoiets gezien", zei dr. Peter Barnes achteraf, de medisch directeur van Orica-BikeExchange.

Verheugd

"We zijn verheugd om onze neo-prof Robert Power te mogen verwelkomen na een lange en moeilijke periode naast de fiets", aldus ploegleider Dave McPartland in het persbericht.

"Het is geweldig dat hij ons eindelijk vervoegt en hij eindelijk zijn rugnummer mag opspelden voor Orica-BikeExchange. Hij staat natuurlijk te trappelen om eindelijk met de ploeg te mogen rijden."

Power werd in 2014 in de Ronde van de Toekomst tweede achter Miguel Angel López, die dit jaar de Ronde van Zwitserland won. Waar de Colombiaan de kopman van zijn ploeg is in de aankomende Ronde van Spanje, wordt Power nog steeds gezien als de nieuwe Australische hoop voor goede klassementen.