Rus Roman Maikin sprint naar ritzege in Tour de Limousin

Roman Maikin stak vandaag zijn handen in de lucht in de Tour de Limousin. De Rus verwees de Italianen Sonny Colbrelli en...

Rus Roman Maikin sprint naar ritzege in Tour de Limousin
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Roman Maikin stak vandaag zijn handen in de lucht in de Tour de Limousin. De Rus verwees de Italianen Sonny Colbrelli en Francesco Gavazzi naar ereplaatsen.

Een etappe van 173 kilometer stond vandaag op het programma in de Tour de Limousin. Tussen Dun-le-Palestel en Auzances lagen drie tussensprints en drie bergsprints te wachten op de renners. Met de te verdienen bergpunten in het achterhoofd toog bergtruidrager Flavien Dassonville op pad.

De Fransman van Auber kreeg drie landgenoten mee in zijn missie. Benoit Cosnefroy, stagiair bij AG2R-La Mondiale, wilde zich tonen. Ook Romain le Roux (Armée de Terre) en Anthony Delaplace (Fortunéo-Vital Concept) kozen voor de aanval.

Heuvels

In de finale lagen nog een aantal pittige hellingen op de renners te wachten. De Côte de Bellegarde was een passage waar renners bergpunten konden verdienen, maar ook het verschil konden maken. Op weg naar finishplaats Auzances lagen ook niet-gecategoriseerde kilometers bergop.

Het peloton beende de vluchters bij onder tempo van BMC. Hun renner Joey Rosskopf won gisteren de eerste etappe. Het kwam tot een sprint, waarin de Rus Romain Maikin de snelste was. Hij klopte Sonny Colbrelli en Francesco Gavazzi. Ook op plaats vier eindigde een Italiaan, dat was Giovanni Visconti.