Giant-Alpecin komt vanaf 2017 met eigen ontwikkelingsploeg

Giant-Alpecin start per ingang van 2017 een eigen beloftenploeg. Dat maakte de ploeg bekend in een persbericht op haar w...

Giant-Alpecin komt vanaf 2017 met eigen ontwikkelingsploeg

Giant-Alpecin start per ingang van 2017 een eigen beloftenploeg. Dat maakte de ploeg bekend in een persbericht op haar website.

"Geleid door hetzelfde team van coaches en experts als het WorldTour-team, zal de ontwikkelingsploeg een nieuwe en getalenteerde generatie renners voortbrengen. Wij geven ze een kans om hun droom profwielrenner te worden te vervullen", klinkt het in het persbericht.

Giant-Alpecin, vanaf 2017 Sunweb-Giant, wil graag de grootste en belangrijkste opleider binnen de wielersport worden. De kern van de renners zal bestaan uit Duitse talenten. Ook zal het personeel grotendeels Duits zijn. Max Kanter werd al gepresenteerd als aanwinst voor het ontwikkelingsteam.

Nog een Duitser tekende bij de op te zetten beloftenploeg: Florian Stork. De negentienjarige Duitser werd vijfde op het Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften. Ook de Fransman Clément Betouigt-Suire komt over naar het team waar Giant-Alpecin nog geen naam voor heeft. De achttienjarige renner werd vorig jaar tweede op het wereldkampioenschap voor junioren.

Nederlanders

Daarnaast maken ook Jarno Mobach en Joris Nieuwenhuis de overstap. Nieuwenhuis zal het veldrijden combineren met een wegprogramma. Mobach was dit jaar de sterkste in Parijs-Roubaix voor junioren.

Ploegleider Marc Reef legt uit over het beloftenteam. "We doorploegen de resultaten van wedstrijden en nemen daarbij een aantal wedstrijden speciaal als indicatie. Als renners bij ons op de radar komen, worden hun krachtgegevens geanalyseerd door onze expert Teun van Erp. Daarna gaan we kijken naar hoe renners bij onze ploeg en filosofie passen. Daarnaast gebruiken we ook scoutingdagen als de German Talent Days. Daar leerden we onder andere Jarno Mobach goed kennen."

Manager Iwan Spekenbrink wil het beloftenteam een succes maken. "We willen Duitsland weer op de wielerkaart zetten. We moeten ons daarom focussen op de jongere generaties binnen het Duitse wielrennen. Ons programma krijgt nu vorm, dat is mooi om te zien. We willen de focus leggen op de opleiding van de renners, want we weten goed dat niet iedere renner in de WorldTour kan eindigen. We willen de jongens eerst als persoon ontwikkelen en vervolgens als atleet."