Gesink sluit Tour de l'Ain tevreden af

Robert Gesink maakte deze week zijn rentree na zijn crash in de Ronde van Zwitserland. De laatste dagen werd hij getest...

Gesink sluit Tour de l'Ain tevreden af
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink maakte de afgelopen week zijn rentree in de Tour de l'Ain, nadat hij in de Ronde van Zwitserland ten val was gekomen en een zware hersenschudding opliep. Nadien ging het herstel niet vanzelf voor de Achterhoeker, maar aan de Franse rittenkoers hield de klimmer een positief gevoel over. Hij sloot de Tour de l'Ain uiteindelijk af als 21ste. 

In de slotrit kwam Gesink als 23ste over de meet. Op minder dan een minuut van winnar Alexandre Geniez. "Daar heeft Robert een zeer voldaan gevoel aan overgehouden", zo zei ploegleider Nico Verhoeven op de site van de ploeg. "Hij ziet duidelijk verbetering bij zichzelf en dat is belangrijk. Hij heeft hier weer vier wedstrijddagen opgedaan en dat is na zijn val in de Ronde van Zwitserland, die veel meer schade heeft gebracht dan we in eerste instantie voor mogelijk hielden, een goed teken. Hij is tijdens deze wedstrijd niet verslechterd."

Meedoen voor de eerste plek zit er echter nog niet in volgens Verhoeven. "Hij heeft nog tijd nodig voordat hij weer mee kan doen om de prijzen, maar hij gaat nu weer vooruit." Normaal gesproken staat nu de Ronde van Spanje op het programma voor Gesink. Dat zal in ieder geval niet zijn voor een eigen klassement, zo heeft hij al aangegeven.

Foto: Cor Vos