Van Moorsel: 'Beschuldigingen Knol zijn zielig'

Van Moorsel: 'Beschuldigingen Knol zijn zielig'

Leontien van Moorsel is beschuldigd van dopinggebruik door oud-Olympisch kampioen Monique Knol. Knol deed haar uitspraken gisteren op Radio 1. 

Knol zegt gefrustreerd afscheid genomen te hebben van haar geliefde wielersport. Niet alleen vanwege de fysieke problemen waar ze mee kampte, maar ook met de concurrentie die massaal aan de doping zat. Rensters als bijvoorbeeld Van Moorsel die de ene dag slecht reden en de andere dag heel erg hard. "Dat kan gewoon niet. Ook het feit dat ze na het WK van 1998 in Valkenburg als wereldkampioen niet naar de dopingcontrole hoefde en de nummers 2 en 3 wel, dat is gewoon absurd. En zo zijn er veel meer voorbeelden te geven." Knol pleit voor een onderzoek naar dopinggebruik in het vrouwenpeloton in de jaren negentig.

'Zielig'

Van Moorsel heeft inmiddels op de beschuldigingen van Knol gereageerd. "Ik vind het eigenlijk heel erg zielig dat iemand zo lang na dato nog steeds gefrustreerd is. Ze moet gewoon trots zijn op haar eigen prestaties. Om eerlijk te zijn had ik vooral medelijden met haar."

Drie jaar geleden kwam Knol ook al eens met dopingaantijgingen naar buiten. Toen wilde ze er geen naam op plakken.