Lachlan Morton pakt dag- en eindzege na imponerende solo

Lachlan Morton heeft de Tour of Utah op zijn naam geschreven. Door een imponerende solo won hij zowel de etappe als het...

Lachlan Morton pakt dag- en eindzege na imponerende solo
  • Lachlan Morton Lachlan Morton

Lachlan Morton heeft alsnog de zege voor zich opgeëist in de Tour of Utah. De Amerikaan van Jelly Belly verloor gisteren de leiderstrui aan Andrew Talansky, maar pakt hem vandaag weer terug met een imponerende solo. Doodmoe kwam hij over de finish, maar de beloning was uiteindelijk zowel de dagzege als de eindzege. 

Op de slotklim, de lastige Empire Pass, zou de beslissing van de Tour of Utah vallen. In de jacht naar de eindzege koos Morton ervoor direct ten aanval te trekken. Niemand kon het tempo van de Amerikaan aan. Adrien Costa en Darwin Atapuma gingen nog wel in de achtervolging, maar zij hadden op de top van de klim al een minuut achterstand.

Costa kwam met een knappe afdaling nog wel enigszins in de buurt, maar kon Morton niet bedreigen voor de dagzege. Wel zorgde zijn actie ervoor dat het supertalent de tweede plaats in het algemeen klassement veiligstelde. Door de mindere dag van Talansky, die zijn knecht Joe Dombrowski niet kon volgen, reed ook Darwin Atapuma zich nog op het podium.

Foto: Cor Vos