Van Poppel met afstand de beste in Ronde van Burgos

Danny van Poppel sprintte naar de overwinning in de Ronde van Burgos. Hij klopte Jempy Drucker en Gianni Meersman in Mel...

Van Poppel met afstand de beste in Ronde van Burgos
  • Jempy Drucker Jempy Drucker

Danny van Poppel sprintte naar de overwinning in de Ronde van Burgos. Hij klopte Jempy Drucker en Gianni Meersman in Melgar de Fernamental.

Voor Marc de Maar begon de Ronde van Burgos vreselijk. De renner uit Assen keerde vorig weekend terug in competitie na een knieblessure. Bij een val in de eerste etappe brak de renner van Roompot echter zijn sleutelbeen.

Een andere Nederlander startte beter aan de Spaanse meerdaagse koers. Martijn Tusveld beloonde het vertrouwen van Giant-Alpecin om hem een stagecontract te geven. De 22-jarige renner maakte deel uit van een kopgroep van zeven renners. Jacques Janse van Rensburg was een andere interessante naam voorin.

Voorbereiding Vuelta

De 158 kilometer lange openingsetappe vormde vooral een decor voor de sprinters in voorbereiding op de Vuelta. Eén van hen was Danny van Poppel. Hij staat op de voorlopige startlijst voor Team Sky in de Ronde van Spanje. Hier wilde de Brabander al zijn eerste kans gaan.

Met het oog op die sprint liet Team Sky de groep van zeven niet al te ver uitlopen. Samen met Movistar dichtte de Britse ploeg het gat. En het werk bleef niet onbeloond. Danny van Poppel koos het wiel van Daniel Oss en kwam er met sprekend gemak overheen. Met een aantal lengtes verschil won hij. Het is de tweede zege voor de Brabander in het tenue van Sky. Eerder won hij de tweede etappe in de Tour de Yorkshire.