Lobato maakt transfer van Movistar naar Lotto-Jumbo

Juanjo Lobato rijdt vanaf volgend seizoen voor Lotto-Jumbo. Dat meldt de Nederlandse ploeg in een persbericht op haar we...

Lobato maakt transfer van Movistar naar Lotto-Jumbo

Juanjo Lobato rijdt vanaf volgend seizoen voor Lotto-Jumbo. Dat meldt de Nederlandse ploeg in een persbericht op haar website.

Technisch directeur Nico Verhoeven spreekt zoals vaker over het plan naar 2018. "Juan José is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de zege. Voornamelijk op hellende aankomsten. Hij is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018." Hij won dit jaar onder meer op imposante wijze op de Hatta Dam in de Dubai Tour.

Toe aan nieuwe ploeg

Zelf is de Bask van Movistar ook erg te spreken over zijn transfer. "Ik ben blij met mijn overstap. Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg. Mijn keuze voor een Nederlandse ploeg helpt me in de ontwikkeling van mijn sprintkwaliteiten en klassieke kwaliteiten. Als je een goede sprinter wil zijn en een goede klassieke renner, is Lotto-Jumbo de perfecte keuze."

Lobato wil met zowel Kruijswijk als Groenewegen samenwerken. "De progressie met klassementsrenners als Steven en sprinters als Dylan is zichtbaar. Ik wil daar graag onderdeel van uitmaken", besluit de Bask.